13 TEMMUZ 2016

2016 AUTO EXPRESS ÖDÜLLERİNDE MINI İÇİN ÇİFTE ZAFER

2016 AUTO EXPRESS ÖDÜLLERİNDE MINI İÇİN ÇİFTE ZAFER



Auto Express Dergisi, her yıl düzenlenen “Yeni Otomobil Ödülleri”nde MINI'yi çok önemli iki ödülle onurlandırdı. MINI Hatch, üst üste üçüncü yıl “En İyi Premium Küçük Otomobil” ödülünü alırken, yeni MINI Cabrio ise “En İyi Cabrio” ödülünü kazandı.

 

MINI Hatch, rekabetin ön sırasındaki yerini koruyarak, bu yıl da art arda üçüncü kez “En İyi Premium Küçük Otomobil” olarak ödüllendirildi. Ayrıca, dergi tarafından “En İyi Cabrio” ödülüne layık görülen yeni MINI Cabrio, spot ışıkları altında başarısının keyfini çıkardı.

 

Auto Express Baş Editörü Steve Fowler şunları söyledi: “MINI Hatch, Yılın Otomobili kupamızı ilk kez kazandıktan iki yıl sonra da en sevdiğimiz premium küçük otomobil olmayı sürdürüyor. Stil, kalite, cazibe ve sürüş heyecanı açısından standartları belirlerken, değerinin karşılığını da veriyor. Şimdi kendisine artık daha eğlenceli olan ve MINI'nin cazip niteliklerinin tamamını içeren bir otomobil olarak MINI Cabrio da eşlik ediyor.”


93.210 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan MINI 3 Kapı, stil ve teknolojiyle donatıldı. Auto Express tarafından Yılın Otomobili” olarak seçilen MINI 3 Kapı'nın 2014 yılındaki sunumundan beri başarı grafiği de hızla yükseliyor. 2014'ün sonlarına doğru sunulan MINI 5 Kapı, 3 kapılı kardeşiyle aynı stil ve sürüş dinamiklerine sahip; ancak günlük kullanıma daha uygun; 72 mm daha uzun olan aks aralığı, daha geniş bir kabin alanı ve daha büyük bir bagaj kapasitesi sunuyor.

 

Mart 2016'da sunulan yeni MINI Cabrio ise önceki modeline kıyasla çok daha dinamik, şık, pratik ve sade bir tasarıma sahip. 118.322 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan otomobil, tamamen elektrikli ve daha sessiz bir tavan içeriyor; ayrıca bagaj hacmi yüzde 25 oranında artırılmış ve arka koltuktaki yolcular için daha geniş bir alan sunuluyor. MINI Visual Boost Radyo, MINI Connected, Bluetooth, Arka Park Mesafe Kontrolü ve Geri Görüş Kamerası gibi ürün yelpazesinde standart olarak sunulan son derece yüksek seviyedeki standart donanım özellikleri, MINI Cabrio'yu rakiplerinden ayırıyor.

 

2011-2015 yılları arasında önceki modellerinden 29.415 adet satışı yapılan MINI Cabrio'nun, Birleşik Krallık'ta en çok satan cabrio otomobil olduğunu belirtmeden geçmeyelim.