02 MART 2017

MINI,  SALONE DEL MOBILE 2017'DE YAŞAMA YÖNELİK VİZYON SAHİBİ BİR KONSEPT SERGİLİYOR.

MINI,  SALONE DEL MOBILE 2017'DE YAŞAMA YÖNELİK VİZYON SAHİBİ BİR KONSEPT SERGİLİYOR.


 

MINI, Milano'da yer alan bu yılki Salone del Mobile'de MINI LIVING - Breathe enstalasyonunu sergilemek üzere New York SO-IL mimarlarıyla bir araya geldi. MINI LIVING – Breathe, minimum fiziksel ayak izi oluşturan kaynak bilincine sahip kentsel yaşamın geleceğe dönük bir yorumudur. Enstalasyon, geleneksel yaşam konseptlerini sorguluyor ve şehirlerdeki gittikçe küçülen yaşam alanlarının ve kısıtlı kaynakların gelecekte yaratacağı zorluklara mimarinin nasıl yaratıcı bir biçimde yanıt verebileceğini gösteriyor.

 

MINI'nin "Yaratıcı alan kullanımı" ve "Minimum ayak izi" ilkelerine uyum sağlayarak tasarlanan enstalasyon, yalnızca 5 metre genişliğinde ve 10 metre uzunluğundaki bir alanda maksimum üç kişilik etkileyici yaşam alanları sunuyor. Aynı zamanda, MINI LIVING – Breathe, çevre farkındalığı yoluyla "aktif deneyimleme" fikrini vurguluyor. Konsept, evi çevresine olumlu katkıda bulunabilen aktif bir ekosistem olarak görüyor. Bu anlayış, burada hava, su ve ışık gibi temel kaynakların akıllı bir biçimde kullanımı ile ifade ediliyor. Şeffaf, esnek dış yüzey havayı filtreliyor ve içeride aydınlık, keyifli bir ambiyans yaratabilmek için enstalasyona doğal ışık sağlıyor. Ayrıca, enerjik, oksijen üreten bitkilerin yerleştirildiği bir çatı bahçesi de çevredeki hava kalitesini ve şehir içi mikroiklimi iyileştirmeyi sağlıyor. Ayrıca çatıda yer alan akıllı yapı, yağmur suyunu daha sonra kullanmak üzere biriktiriyor. Enstalasyonun temel yapısı, yeniden kullanılabilir, çevre dostu ve dönüştürülebilir malzemeler içeriyor; böylece konseptin kullanılan kaynaklara yönelik geniş kapsamlı farkındalığının altını çiziyor.

 

Breathe, 2016'da MINI tarafından başlatılan yaratıcı bir fikir paylaşım girişimi olan ve geleceğin kentsel yaşam alanlarına yönelik mimari çözümler sunan MINI LIVING'in bir parçası olarak oluşturulan üçüncü enstalasyondur. MINI LIVING, geçen sene MINI LIVING – Do Disturb (Milano'da) ve MINI LIVING – Forests (Londra Tasarım Festivali'nde) enstalasyonlarıyla kentsel alanlarda paylaşımlı ve işbirlikçi yaşama/yaşam stiline/çalışmaya yönelik vizyoner konseptler sergilemişti.

 

Via Tortona 32, Milano, İtalya'da yer alan Salone del Mobile'de enstalasyonu 4-9 Nisan 2017 tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Markanın New York'da yer alan A/D/O tasarım ve araştırma platformu, Salone için ek bir program oluşturdu.


 


 

MINI,  SALONE DEL MOBILE 2017'DE YAŞAMA YÖNELİK VİZYON SAHİBİ BİR KONSEPT SERGİLİYOR.