Klasik Mini Kate Moss | MINI Türkiye

KARŞINIZDA KATE MOSS’UN ÖZEL OLARAK TASARLADIĞI KLASİK MINI KATE MOSS.

1999 yılında 40. yılını kutlayan Mini, ünlü isimlerle bir dizi özel tasarım iş birliklerine imza attı. Bunlar arasında İngiliz süper model Kate Moss tarafından tasarlanan şık bir otomobil de yer alıyordu. Bunun karşılığında ünlü modelin tek isteği ise ek sürüş dersleri almaktı.
Klasik Mini Kate Moss | MINI Türkiye

MINI olarak yıl dönümlerini stil sahibi bir şekilde kutlarız. 40. doğum günümüzü de son derece çarpıcı, benzersiz otomobillerle kutladık. Aramızdan ayrılan etkileyici sanatçı ve müzisyen David Bowie ve moda dünyasının usta isimlerinden İngiliz tasarımcı Paul Smith bu kapsamda kendi zevklerine göre klasik bir MINI tasarladılar. Bu tür bir sanatsal otomobil tasarımına imza atan bir diğer isim de Kate Moss oldu. Süper model, tasarımcı rolünü üstlendiği otomobil için siyah, örümcek ağına benzeyen bir tasarım yarattı. Peki sonuç ne mi oldu? Normalde ürkütücü olabilecek örümcek ağlarını son derece şık göstermeyi başaran 1998 model, özel tasarım bir MINI.

Moss, şüphesiz Cadılar Bayramı'ndan, özellikle de 1997 yılında New York'ta katıldığı bir partide giydiği “örümcek ağı” tasarımlı dantel elbisesinden esinlenmişti. Moss’un örümcek ağları için söylediği “sabah çiyinde harika bir biçimde, gümüş renginde parlıyorlar” sözü, ünlü modelin bu benzersiz otomobil için yaptığı renk seçimini daha da anlamlı kılıyor.

Klasik Mini Kate Moss | MINI Türkiye

Moda efsanesinin MINI ile özel bir ilişkisi var. Moss, bu özel iş birliğine katılması karşılığında sadece ek sürüş dersleri istedi. Özel hayatında da Mini kullanan Moss, bu iş birliğinden sonra da uzun bir süre Mini kullanmaya devam etti. Kate Moss, MINI'yi o kadar çok seviyor ki kızına ilk otomobili olarak kendi MINI Cooper'ını hediye etti.

Ünlü model, yıl dönümü kutlamaları sırasında MINI'nin, İngiltere'nin kırmızı telefon kulübesi, posta kutusu ve Triumph motosikleti gibi simge haline gelmiş önemli bir İngiliz tasarım ikonu olduğunu söyledi. Stil ikonu olmakla ilgili her şeyi bilen tek bir kişi olsaydı bu kişi şüphesiz Kate Moss olurdu.

MINI’nin onun için “ne ifade ettiği” sorulduğunda, Kate Moss muzip bir şekilde “kısa etek” yanıtını verdi. Otomobil tasarımının nasıl yıllara meydan okuyabildiği sorulduğunda ise Kate Moss'un yanıtı “çünkü kullanışlı, pratik, ekonomik ve göze hitap ediyor” şeklinde oldu. Moss’un bu sözlerine katılmamak imkansız. 20 yılı aşkın süredir bu karakteristik özellikleri marka kimliğimizin kilit unsurları olarak korumaya çalışıyoruz.

Klasik Mini Kate Moss | MINI Türkiye
Klasik Mini Kate Moss | MINI Türkiye
Klasik Mini Kate Moss | MINI Türkiye
Klasik Mini Kate Moss | MINI Türkiye

MINI ONE-OFF SERİSİ.

Geçmişimiz özel yapım otomobillerden oluşan uzun bir listeye sahip. İster filmler ya da faydalı amaçlar doğrultusunda üretilmiş olsun ister tüm dünyaya MINI'nin kişiliğinin farklı yönlerini göstermek üzere ünlüler tarafından tasarlanmış olsun, her birini eşit düzeyde seviyoruz. Bu nedenle bu otomobillerin geçmişlerini hatırlayarak benzersiz hikayelerini paylaşmak istedik.

Serideki diğer otomobillere göz atın.

Mr. Bean'in efsanevi, süpürgeyle kullanılan Mini'si.

David Bowie tarafından tasarlanan parlak Mini.

Unutulmaz, şekil değiştiren Mini Wildgoose motorlu karavan.

En şık, Batman'den ilham alan pembe Mini, Mini Dondurma Aracı.

MINI Cooper S XXL.

Tek yıldız, bol çizgi. MINI Paul Smith.

Siyahtan daha siyah MINI Calvin Klein.

Klasik Mini Kate Moss | MINI Türkiye