14 EYLÜL 2022

MINI Recharged X Lakwena: Kültür Kutlaması

MINI RECHARGED X LAKWENA: KÜLTÜR KUTLAMASI

MINI Recharged X Lakwena: Kültür Kutlaması | MINI Türkiye

Elektrikli sanat eseri: Münih Avrupa Şampiyonası’nda MINI Recharged Lakwena Prömiyeri.

Londra doğumlu sanatçı Lakwena, MINI Recharged Lakwena ile renk ve keyif dolu, BIG LOVE temalı bir sanat eseri yarattı. Tam da buna uygun olarak MINI, 2022 Avrupa Şampiyonası’nın resmi Premium Ortağı olarak bu yaz çeşitlilik kavramını kutluyor.

MINI Recharged X Lakwena: Kültür Kutlaması | MINI Türkiye

Münih. Renkli, gürültülü ve parlak… MINI Recharged Lakwena, kelimenin tam anlamıyla renk ve desen dolu elektrikli bir sanat eseri. Londra’da yaşayan sanatçı Lakwena Maciver, MINI tarafından doğum yılı sebebiyle seçilen 1986 model otomobili yeniden tasarladı. Sanatçı, bu kapsamda Klasik Mini'yi mevcut motoru MINI İş Ortağı Recharge Heritage Ltd.'e ait yeni bir elektrikli motorla değiştirerek MINI Recharged projesinin temsilcisine dönüştürdü. İngiliz moda tasarımcısı Paul Smith'in tasarımının ardından bu otomobil bir sanat eserine dönüştürülecek ikinci MINI Recharged oldu.

MINI Recharged X Lakwena: Kültür Kutlaması | MINI Türkiye

Lakwena'nın tasarımının merkezinde cesur ifadeler ve parlak renkler yer alıyor. Sanatçı, genellikle halka açık alanları boyayarak sanatı,sanata ulaşamayacak kişilere getiriyor. Lakwena ve MINI iş birliği aslında iki yıl önce başladı. Sanatçı, en son IAA Mobility 2021 Otomobil Fuarı sırasında Münih'teki bir binanın gri renkteki cephesini boyayarak yarattığı "BIG LOVE" duvar resmi ile yaşam sevincini ve MINI'nin temel sloganını duyurmuştu.

MINI Recharged X Lakwena: Kültür Kutlaması | MINI Türkiye

Londra doğumlu sanatçıya göre İngiliz kültürü, geçmişte birçok kişinin yaptığı uzun yolculuklar sırasındaki etkileşimlerden de ilham alıyor. MINI Recharged Lakwena'nın tasarımı ise parlak renkler ve desenlerin uygulanmasıyla farklı kişilerin izlediği farklı yolları ve yolculukları kutluyor. Sanatçı konuyu şöyle açıklıyor, "MINI Recharged'ın insanların kendilerini iyi hissetmelerini sağlamasını ve yüzlerine bir gülümseme kondurmasını umuyorum. Bu MINI, kültürlerin oluşturduğu bir renk festivali." Sanat eseri 11 - 21 Ağustos tarihleri arasında Münih'te gerçekleştirilen bu yılki Avrupa Şampiyonası’na çok uygun. Bu yıl atletlerin dokuz farklı disiplinde rekabet ettiği yarışmalar karşılıklı saygı, tolerans ve çeşitlilikleri temsil ediyor.

MINI Recharged X Lakwena: Kültür Kutlaması | MINI Türkiye

BMW Group, BMW, BMW Motorrad ve MINI markalarıyla 2022 Avrupa Şampiyonası’nın resmi Premium Ortağı ve bu çok yönlü spor etkinliğinin bir parçası olarak MINI, 11 Ağustos'ta Königsplatz'da ilk kez MINI Recharged Lakwena'yı tanıtıldı. Diğer MINI özel modelleriyle birlikte MINI tarafından sunulan BIG LOVE koleksiyonu çeşitliliği kutluyor. Diğer modeller arasında örneğin Paul Smith ve David Bowie tarafından 1999 yılında MINI'nin 40. yıl dönümü için tasarlanan özel otomobiller de bulunuyor. MINI tutkunları on bir gün boyunca iş ortakları alanında "Günün otomobili" olarak farklı ve özel bir MINI modelini keşfetti ve kendine özgü BIG LOVE sloganlarını taşıyan otomobillerin önünde selfie çekerek paylaştılar.

MINI Recharged X Lakwena: Kültür Kutlaması | MINI Türkiye

MINI aynı zamanda Münih Königsplatz'da plaj voleybolu ve tırmanma yarışmalarında sponsor olarak BMW Group'u temsil etti. Bu kapsamda DJ kabinine dönüştürülmüş bir MINI'den yankılanan arka plan müziği plaj voleybolu alanında yapılacak maçlara eşlik etti. Lenbachplatz'daki Avrupa Şampiyonası’na MINI Standında çeşitli fitness, beslenme, mindfulness, sanat ve müzik programları ve MINI Recharged Lakwena eşlik etti. MINI, kapanışta Cumartesi gecesi BIG LOVE UNITED partisiyle çeşitliliği kutladı.

Münih'teki 2022 Avrupa Şampiyonası hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz https://www.mini.com/en_MS/home/people/we-celebrate-diversity-european-championships-2022.html