Milyonlar Kulübünün Son Üyesi | MINI Türkiye

MİLYONLAR KULÜBÜNÜN SON ÜYESİ

Global hayran kitlesini her zaman heyecanlandıran MINI 3 Kapı, üst düzey go-kart hissi ve kolayca tanınan siluetiyle öne çıkıyor. Orijinal MINI'nin güncel neslinin bir milyonuncu üyesi, tamamen elektrikli MINI Cooper SE olarak üretim hattından çıktı.

Minimum ayak iziyle maksimum iç mekan sunan Sir Alec Issigonis'in 1959'da ortaya koyduğu dahice otomobil konsepti, MINI 3 Kapı modern versiyonuyla gelenekleri yıkarak kendini yenilemeye devam ediyor. Kompakt 3 kapılı model ilk kez 2013 yılında tanıtıldı ve 2014 yılında dünya genelinde piyasaya sürüldü. Bugüne kadar kendi karakterini koruyan model, 2023 yılında ikonik modelin bir milyonuncu aracı Oxford'daki MINI fabrikasının üretim hattından çıkacak. İngiliz üretim tesisine ek olarak, MINI 3 Kapı bir süre Hollanda'da da üretildi.
Milyonlar Kulübünün Son Üyesi | MINI Türkiye
MINI 3 Kapı, dinamik çizgileri, belirgin şekli ve kısa aks dışı çıkıntılarıyla karakterize edilir. Bu özellikleri, çevik dört kişilik otomobili yoğun şehir trafiğinde ideal bir yol arkadaşı haline getiriyor. 2014 yılında yeniden tasarlanan neslinde yüksek seviyede tanınabilirliği, teknoloji, verimlilik ve güç aktarımı alanlarında önemli ilerlemelerle konumlandırılan MINI 3 Kapı, asiliğini ve bir simge olma halini koruyarak hemen hemen tüm segmentlerde otomobillerin birbirine benzer hale geldiği günümüzde kendine özgü bir tasarım sunuyor. Karakteristik farları, İngiliz Bayrağı temasına sahip kombine stop lambaları, motor kapağı şeritleri ve şık yan havalandırmalarıyla MINI, iddialı bir tasarıma sahip.
Milyonlar Kulübünün Son Üyesi | MINI Türkiye
MINI 3 kapı, zengin çeşitliliği ile orijinalliğini koruyor. Premium otomobil segmentinde yer alan bu benzersiz model, MINI hayranlarına birçok konfigürasyon seçeneği sunuyor. 55 kW/75 bg motorlu MINI One First'den 100 kW/136 bg motorlu MINI Cooper'a ve otomobil yarışlarından esinlenen MINI John Cooper Works modellerine kadar çeşitli seçenekler arasından seçim yapabilirsiniz. MINI 3 kapı, çevik sürüş karakteriyle etkileyici bir performans sunarken, modern ve kompakt otomobiller için de örnek teşkil ediyor. Dizel ve benzinli motor seçenekleriyle sunulan MINI 3 kapı, 2020'de piyasaya sürülen ve büyük başarı elde eden MINI Cooper SE elektrikli modeli ile birlikte tamamlanıyor. Bir milyonuncu üretim ise elektrikli model ve British Racing Green gövde rengiyle Kanada'ya gönderiliyor. Geçtiğimiz yıl, elektrikli MINI modellerin satışında önemli bir artış yaşandı ve artık her beş MINI modelinden biri elektrikli olarak üretiliyor.
MINI ailesinin yenilenen versiyonu, elektrikli sürüş keyfine odaklanan ve MINI'nin özgün çeviklik ve yaratıcı alan kullanımı gibi özelliklerini taşıyan MINI 3 kapı modeliyle tanıtıldı. Ekolojik ayak izini azaltma amacıyla tasarlanan yeni model, MINI hayranlarına yüksek performans ve keyifli sürüş deneyimi sunmanın yanı sıra çevre dostu bir seçenek de sunuyor. Bu sayede, 60 yıldır devam eden şehir içi sürüş keyfi konsepti, modern teknolojilerle güncellenerek devam ediyor.
MINI'nin yarış otomobili tasarımcısı John Cooper, MINI'nin mucidi Alec Issigonis'in yakın bir arkadaşıydı. 1960 yılında Klasik Mini modeli temel alınarak geliştirilen bir GT modeli, motor sporları tarihinde önemli bir yere sahip oldu ve John Cooper Works markası da olağanüstü performansı ile özdeşleşti. 2019 yılında piyasaya sürülen 225 kW/306 bg gücündeki MINI John Cooper Works GP modeli, markanın yolda kullanım için en uygun ve başarılı modeli olarak öne çıkıyor.
Milyonlar Kulübünün Son Üyesi | MINI Türkiye
MINI 3 kapı modelinin sınırlı sayıda üretilen versiyonu, güçlü dört silindirli turbo motoruyla sürücülere etkileyici bir performans sunuyor. Araç, sadece 5.2 saniyede 0'dan 100 km/sa hıza ulaşarak MINI'nin sportif yarış geçmişini anımsatıyor. İlk Mini Cooper'ın İngiliz Turing Otomobilleri Şampiyonası zaferinden, Monte Carlo Rallisi ve diğer yarışlarda elde edilen genel klasman üç zaferine kadar, MINI 3 kapı modeli yeniden spor başarılarına odaklanıyor ve yarışçı genlerini taşıyor. Yakın zamanda Bulldog Racing MINI John Cooper Works, efsanevi Nürburgring pistinde gerçekleştirilen 24 saatlik yarışta üstün bir performans sergileyerek, kalabalıkların beğenisini kazandı