08 AĞUSTOS 2022

Elektrikli Bir Oyuncak. Geleceğin Üstü Açık Elektrikli Sürüş Keyfi | MINI Türkiye

ELEKTRİKLİ BİR OYUNCAK. GELECEĞİN ÜSTÜ AÇIK ELEKTRİKLİ SÜRÜŞ KEYFİ.

Elektrikli Bir Oyuncak. Geleceğin Üstü Açık Elektrikli Sürüş Keyfi | MINI Türkiye

MINI üstü açık sürüş keyfi ilk kez yerel emisyonsuz elektrikli mobilite ile bir arada. Markanın bu amaçla tasarladığı ve satışa sunulması planlanmayan özel tasarım MINI Cooper SE Cabrio’nun dünya prömiyeri ABD’de “MINI Takes the States” etkinliğinde yapılacak.

Elektrikli Bir Oyuncak. Geleceğin Üstü Açık Elektrikli Sürüş Keyfi | MINI Türkiye

Münih/Asheville. Yazı müjdeleyen güneş ışığı, yükselen sıcaklıklar, yemyeşil bir manzara eşliğinde MINI, tamamen elektrikli MINI Cooper SE modelini ilk kez Cabrio olarak sunuyor. Seri üretimi planlanmayan bu Cabrio modeli, tamamen elektrikli bir premium markaya dönüşme sürecinin nasıl devam edebileceğini ve üstü açık klasik sportif sürüşün gelecekte nasıl elektrikli hale getirilebileceğini gösteren benzersiz bir örnek model olarak sunulacak. Üstü açık dört koltuklu MINI Cooper SE Cabrio, küçük otomobil segmentinde tamamen elektrikli güç aktarma organlarına sahip dünyadaki tek premium üstü açık otomobil konumunda. Premium İngiliz markası, bu öncü modelle klasik sportifliği, maksimum üstü açık sürüş keyfini ve yerel emisyonsuz elektrikli mobiliteyi ilk kez bir araya getiriyor.

Elektrikli Bir Oyuncak. Geleceğin Üstü Açık Elektrikli Sürüş Keyfi | MINI Türkiye

Özel tasarım model, ABD'de gerçekleşecek geleneksel “MINI Takes the States” etkinliğinde ilk kez halka tanıtılacak. Vermont'taki Burlington ile Güney Carolina'daki Greenville-Spartanburg arasındaki dolambaçlı yollar, etkinlik için bir araya gelen MINI topluluğuna MINI Cooper SE Cabrio ile tipik MINI go-kart hissine ilişkin ilk izlenimi sunmak için mükemmel bir fırsat sunuyor.

Özel tasarım model, MINI Cooper S Cabrio’nun gövdesi temel alınarak tasarlandı. Bu elektrikli MINI Cabrio, 3.863 mm uzunluğuna, 2.495 mm dingil mesafesine, 1.727 mm genişliğe ve 1.415 mm yüksekliğe sahip. Bagaj bölmesindeki yük hacmi yine 160 litre.

Modelin motor teknolojisi, BMW Group'un Dingolfing ve Landshut'taki elektrikli mobilite yetkinlik merkezlerinde geliştirildi. MINI Cooper SE Cabrio’da, üç kapılı MINI Cooper SE ile aynı güç aktarma bileşenleri kullanıldı. Küçük elektrikli motoru sayesinde elde edilen olağanüstü uyumlu aks yükü dağılımı, çevik ve kolay kontrol edilebilir bir kullanım sağlıyor. Üstü açık sürüş ile şimdiden gelecekteki yerini alıyor.

Elektrikli Bir Oyuncak. Geleceğin Üstü Açık Elektrikli Sürüş Keyfi | MINI Türkiye

MINI Cooper SE'de olduğu gibi 135 kW/184 bg elektrikli motor, çevik kullanımı özgün go-kart hissi ile birlikte elektrikli mobilite dünyasına aktarıyor ve hareketsiz durumdan 100 km/sa hıza 7,7 saniyede ulaşıyor. WLTP test döngüsüne göre belirlenen 230 kilometrelik menzille, şehir içinde ve şehir dışında üstü açık gezintilerin keyfini çıkarmak mümkün. MINI Cooper SE Cabrio, üstü açık sürüş keyfini akıllı işlevsel özelliklerle de birleştiriyor. Tamamen elektrikli ve dolayısıyla son derece sessiz kumaş tente, 18 saniye içinde açılıp kapatılabiliyor. Açılır tente, yalnızca bir düğmeye dokunarak 30 km/s'ye kadar hızlarda etkinleştirilebiliyor ve açık, kapalı veya cam tavan olarak üç şekilde ayarlanabiliyor.

Elektrikli Bir Oyuncak. Geleceğin Üstü Açık Elektrikli Sürüş Keyfi | MINI Türkiye

MINI, bu özel tasarım modelle markanın özgün üstü açık sürüş keyfinin tutkunlarına hitap ediyor ve aynı zamanda global otomobil pazarını başka bir segmentte sürdürülebilir, şeffaf ve akılcı şekilde elektrikli hale getiriyor. MINI markasının elektrikli mobiliteye başarılı geçişini MINI Cooper SE modeli örneğinde özellikle etkileyici bir şekilde görüyoruz. Model, %132’nin üzerinde bir büyüme ile 2021'de MINI markası için büyük başarı sağladı. MINI Cooper SE için en büyük pazar olan Almanya'da, halihazırda neredeyse her üç MINI'den biri elektrikli. Elektrikli sürüşe yönelik bu büyük ilgiyi sürdürülebilir hale getirmek için MINI aynı zamanda günlük şarj işlemini kolay ve pratik hale getiriyor. MINI Charging, Almanya'daki MINI sürücülerine evde ve iş yerinde şarj için esnek çözümler ve 250.000'den fazla şarj noktasından oluşan Avrupa'nın en büyük ev dışı şarj ağlarından birine erişim sunuyor.