16 ARALIK 2021

Festive MINI Electric yardım turuna çıkıyor | MINI Türkiye

MINI İLE AYDINLIK VE UMUT DOLU BİR ARALIK AYI: FESTIVE MINI ELECTRIC YARDIM TURUNA ÇIKIYOR.

Twinkly tarafından 2000 akıllı LED lambası kullanılarak süslenen MINI Electric, hem Noel neşesini yaymak hem de MS Trust, Duchenne UK ve Alzheimer’s Society adlı üç önemli hayır kurumu adına bağış toplamak üzere Birleşik Krallık boyunca beş hafta sürecek bir tura çıkıyor.

Festive MINI Electric yardım turuna çıkıyor | MINI Türkiye

Münih. Halkın karşısına ilk kez 25 Kasım tarihinde Berkshire kentindeki The Lexicon Bracknell eğlence kompleksinde çıkan Festive MINI Electric, sürücü koltuğunda yer alacak proje sorumlusu Nicholas ‘Nico’ Martin ile beraber Birleşik Krallık boyunca çeşitli noktalara seyahat edecek.

Heyecan verici proje ilk kez üç yıl önce, Nico’nun kendi MINI’sini küçük süsleme ışıkları ile donatıp memleketi Bracknell kasabasında sergilemesiyle başladı. 2020 yılının Aralık ayında, o sıralarda çok ihtiyaç duyulan festival ruhunu sokaklara taşıyacak Noel ışıklarının yokluğunda, neşe ve pozitif enerjiyi insanların kapılarına kadar getirmek için Festive MINI’yi kullanabileceğini fark eden Nico aynı zamanda farkındalık oluşturarak kendine yakın hissettiği MS Trust ve Duchenne UK adlı iki hayır kurumu için 5000 sterlinin üzerinde bağış toplamayı başardı.

Yardım turuyla ilgili düşüncelerini Nico’nun kendi ağzından dinleyelim: “Festive MINI yardım turuna geri dönüyor olmak beni çok mutlu ediyor. Geçtiğimiz yıl insanların morallerini düzeltmek ve aynı zamanda MS Trust ve Duchenne UK adına bağış toplamak için bir fırsatım olduğunu fark ettim. Bu iki hayır kurumu da benim için çok anlam ifade ediyor. Ne yazık ki bundan altı yıl önce anneme Multipl Skleroz tanısı kondu. 2019 yılında ise Festive MINI’yi alarak Duchenne Kas Distrofisi ile mücadele eden Marcus Rooks adındaki olağanüstü bir çocuğa sürpriz yapmamı rica ettiler. Marcus’un yüzündeki neşe ve heyecan ifadesini gördüğümde gerçek anlamda özel bir şey başarmış olduğunu fark ettim. O günden sonra Marcus ile görüşüp hastalığı hakkında daha fazla şey öğrenmeye başladım ve içimde, ona mümkün olduğunca destek olabilme isteği oluştu.”

Festive MINI Electric yardım turuna çıkıyor | MINI Türkiye

Nico bu yıl, Alzheimer’s Society adlı üçüncü bir hayır kurumunu da tura ekliyor ve aynı zamanda MINI UK, Festive Lights ve akıllı aydınlatma çözümleri üzerine çalışan İtalyan şirketi Twinkly tarafından destekleniyor. Bu sayede projesinin kapsamını genişleten hayırsever, bu çok özel üç amaç için mümkün olduğunca fazla bağış toplamayı hedefliyor.

Nico, sözlerine şöyle devam ediyor: “Projeye verilen muhteşem destek ve bu yıl aramıza katılan ekipler için minnettarım. MINI Electric’in direksiyonu başına geçmek artık çok daha heyecan verici. Bu, aynı zamanda tur kapsamındaki tüm seyahatlerimi çevreyle dost bir şekilde yapabilmek anlamına geliyor. Ayrıca, uygulama üzerinden kontrol edilen Twinkly ışıkları, özelleştirilebilen muhteşem animasyonları ile otomobile çok daha büyülü bir hava katıyor. Yola koyulup Festive MINI ruhunu yaymak ve hayır kurumlarına bağış toplamak için sabırsızlanıyorum!”

MINI UK Direktörü David George ise konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Nico’nun Festive MINI Electric ile bağış toplama projesinin bir parçası olduğumuz için son derece mutluyuz. Projenin insanları bir araya getirmek, yüzlerde gülümsemeler yaratmak ve önemli hayır kurumları adına bağış toplamak için mükemmel bir fikir olduğunu düşünüyorum.”

Festive MINI Electric yardım turuna çıkıyor | MINI Türkiye

Festive MINI Turu hakkında daha fazla bilgi edinmek ve son haberleri öğrenmek için www.festivemini.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bağışlarınız için: festivegiving.org.uk/fundraising/festive-mini Nico’nun serüvenini Instagram üzerinde takip edin: @drivingwithnico