30 HAZİRAN 2020

MINI Cabrio; Jamaika Yarış Kızağı Takımı İçin Antrenman Otomobili | MINI Türkiye

MINI CABRIO; JAMAİKA YARIŞ KIZAĞI TAKIMI İÇİN ANTRENMAN OTOMOBİLİ.

Jamaika yarış kızağı takımının iki üyesi karantinada bir araya gelip bir yenilik yaptılar ve sıkı egzersiz programlarını, antrenmanlarının önemli bir parçası haline gelen MINI 3 Kapı’yı kullanarak sürdürdüler.
29 yaşındaki kızak pilotu Shanwayne Stephens ve 27 yaşındaki frenci Nimroy Turgott bahçelerine kendi ağırlık kaldırma ekipmanlarını kurarak formlarını koruyorlar ve direnç antrenmanı için spor salonunda kullanacakları kürek çekme aleti yerine MINI’lerini Peterborough’daki özel bir yolda yukarı aşağı itiyorlar.
İkilinin adanmışlıklarını fark eden MINI UK, yaz mevsiminin henüz başlarındayken ikilinin antrenman otomobillerini Jamaika bayrağının meşhur renkleriyle kaplı bir MINI Cooper Cabrio ile yeniledi. Böylece takım, gittiği her yerde destek görmeye devam edebiliyor.
Halen Pekin 2022 Kış Oyunlarına ve aynı zamanda Kuzey Amerika ve Avrupa genelinde bu sezon yapılacak çeşitli müsabakalara katılım hakkı kazanmak için antrenman yapan takımın bir sonraki büyük etkinliği Şubat 2021’de New York, Lake Placid’de gerçekleşecek olan Dünya Şampiyonası olacak.

Röportajın Tamamı:

Jamaika milli yarış kızağı takımının pilotu olan Shanwayne Stephens ve Jamaika milli yarış kızağı takımının frencisi olan takım arkadaşı Nimroy Turgott:

1. Yarış kızağı yapmaya nasıl başladınız?

Shanwayne: Yarış kızağı yapmaya Kraliyet Hava Kuvvetleri aracılığıyla başladım. Orada buz sporlarını karakter geliştirme ve Ordu ile Donanma arasında hizmetler arası rekabet için kullanıyorduk.

Nimroy: Ben yarış kızağı yapmaya atletizmde sakatlandıktan sonra başladım. İlk olarak sakatlıktan iyileşmek için bu sporu yapıyordum ama sonra buna aşık oldum.

2. Antrenmanlarda neye hazırlanıyorsunuz?

Şu an Pekin 2022 Kış Olimpiyatları ve aynı zamanda Kuzey Amerika ve Avrupa’da bu sezon gerçekleşecek çeşitli müsabakalar için antrenman yapıyoruz. Bir sonraki büyük etkinliğimiz Şubat 2021’de New York, Lake Placid’de gerçekleşecek Dünya Şampiyonası olacak.

3. Yaptığınız sporda en iyi olmak için yapmanız gerekenler neler?

Yarış kızağında en iyi olmak için azimli, sabırlı ve çok sağlam olmak zorundasınız, çünkü bu spor fiziksel ve zihinsel olarak çok zorlayıcı olabiliyor. Ne yazık ki yaptığımız sporda ekipman çok büyük bir rol oynuyor ve en iyi ekipmana ve finansmana sahip olanlar genellikle en iyi performansı sergiliyor. Devletten finansal destek almayan küçük bir takım olarak biz, verdiğimiz mücadelede bizi desteklemesi için organizasyonlara güveniyoruz.

4. Normalde nasıl antrenman yapıyorsunuz?

Normal antrenman programımızda spor salonunda ağırlık kaldırıyor, kürek aletini itiyor ve depar atarak uzun saatler geçiriyoruz. Ama Covid-19 ile işlerin önemli ölçüde değişmesi gerekti.

5. Karantina sırasında tüm bunlara nasıl adapte oldunuz?

Karantina herkes için zor oldu, fakat benim ve Nimroy için iyi yanı karantinada birlikte olmamızdı. Bu sayede beraberce çok sayıda yüksek eforlu antrenman yapabildik. Bahçede ahşap kullanarak kendi mini spor salonumuzu inşa ettik ve direnç antrenmanımızda ise endüstriyel bir arsada yukarı aşağı itmek için bir MINI Cooper kullandık.

6. Neden MINI?

MINI her zaman benim hayatımın bir parçası olmuştur. Halen 1992 model bir Austin Mini’m var ve antrenmanda kullandığımız MINI Cooper’ın sahibi de nişanlım.

7. Yenilenmiş antrenman otomobiliniz hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yeni bir antrenman otomobiline sahip olacağımız için son derece heyecanlıyız! Bu, hedeflerimize ulaşmak için motivasyonumuzu bir üst seviyeye taşıyor. Karantina sırasında antrenmanlarımızda gösterdiğimiz sıkı çalışmayı ve konsantrasyonu fark eden MINI’ye teşekkür borçluyuz.

8. Sizin için sırada ne var?

Kasım ayında Whistler’da başlayacak Kuzey Amerika Kupası’ndan Şubat ayında Lake Placid’de gerçekleşecek Dünya Şampiyonası’na kadar uzanan müsabakalarla mücadeleye tekrar başlayacağız. Hedef hem 2 kişilik hem de 4 kişilik yarışlarda mücadele etmek. Fakat henüz 4 kişilik bir kızağımız yok. Listemizdeki bir sonraki hedef, takımımızı büyütmek ve Jamaika 4 kişilik kızak takımını yeniden müsabakalara taşımak.