7 TEMMUZ 2021

MINI Çok Renkli Tavan | MINI Türkiye

ÜÇ RENK, ÜÇ TAVAN VE SONSUZ KİŞİSELLEŞTİRME SEÇENEĞİ: MINI ÇOK RENKLİ TAVAN.

MINI 3 Kapı, MINI 5 Kapı ve MINI Clubman modelleri için gerçek anlamda rakibi olmayan eşsiz ve yeni bir tasarım özelliği sunuluyor. MINI’nin Oxford fabrikasında uygulanan yenilikçi boyama işlemi ile tavanın üç renkli tasarımı, premium İngiliz markasına özgün stile yeni görsel vurgular kazandırıyor.

MINI Çok Renkli Tavan | MINI Türkiye

Münih. MINI’nin renk çeşitliliği konusundaki geleneği oldukça eskilere dayanıyor. Bir zamanlar klasik Mini’nin oldukça etkileyici bir görünüm elde etmesine yardımcı olan kontrast tavan boyası, modern MINI’nin 20 yıl önce piyasaya sürülmesinden bu yana çeşitli renk tonlarıyla çekici görsel vurgular yaratmaya devam ediyor. MINI’nin dış tasarımını kişiselleştirmede kullanılan boyama işlemleri ayrıcalıklı Çok Renkli Tavan sayesinde artık yepyeni bir boyuta ulaşıyor. Otomobilin tavanına üç renkli bir tasarım kazandırmak için MINI’nin İngiltere’deki Oxford fabrikasında ıslak boyanın yine ıslak boya üzerine uygulandığı yenilikçi bir boyama işlemi ilk kez kullanılıyor.

MINI Çok Renkli Tavan | MINI Türkiye

Bu yenilikçi tavan tasarımının öncülüğünü MINI Cooper SE (ortalama güç tüketimi: WLTP’ye göre 17,6 - 15,2 kWsa/100 km, NEDC’ye göre 16,9 - 14,9 kWsa/100 km) yapıyor. Çok Renkli Tavan ilk kez premium İngiliz markasının MINI Electric Collection kapsamındaki tamamen elektrikli modeli için sunulmuş ve bu model MINI’nin yeni küçük otomobil modellerinin dünya prömiyerinde tanıtılmıştı. Dünyada seri üretim otomobiller arasında tam anlamıyla eşsiz olan Çok Renkli Tavan o tarihten bu yana artık premium küçük otomobil segmentindeki MINI 3 Kapı ve MINI 5 Kapı modellerinin yanı sıra premium kompakt segmentinin başarılı temsilcisi MINI Clubman için de opsiyonel bir özellik olarak sunuluyor.

MINI Çok Renkli Tavan | MINI Türkiye

Bu yeni tasarım özelliğinin görsel vurgusunu, Çok Renkli Tavan için seçilen üç renk tonunun birbirileri arasındaki akışkan geçişi oluşturuyor. Renk teması, otomobil tavanının ön bölümündeki San Marino Blue’dan daha hafif tondaki Pearly Aqua’ya geçiş yapıyor ve sonrasında arka bölümde yumuşak bir biçimde Jet Black’e dönüşüyor. Bu renk geçişinin benzersiz estetiği opsiyonel olarak sunulan panoramik cam tavanın yanı sıra yine opsiyonel olarak sunulan tavan rayları ile birleştiğinde de kolaylıkla ayırt edilen bir görünüm sunuyor. Çok Renkli Tavanın renk teması MINI 3 Kapı, MINI 5 Kapı ve MINI Clubman için sunulan gövde renklerinin neredeyse tamamıyla mükemmel uyum yakalayan cazip görünümlü bir estetik etkileşimi yaratıyor. Bu bakımdan özellik, Chili Red ve metalik British Racing Green seçeneklerinin yanı sıra MINI Clubman için tercih edilebilen metalik Indian Summer Red haricindeki tüm dış tasarım renkleriyle kombine halde sunuluyor.

MINI Çok Renkli Tavan | MINI Türkiye

Kontrast tavan boyası sayesinde MINI gövdesinin karakteristik üç bölümlü yapısı özellikle daha yoğun bir şekilde vurgulanıyor. Otomobil gövdesinin yatay yapısı, cam yolcu kabini ve tavan, markanın tipik tasarım ilkelerini oluştururken tavanın tasarımı kişisel stilin bir yansıması haline geliyor. Model bazında beyaz, siyah ve gümüş boya seçenekleri opsiyonel fabrika teslim donanımı olarak sunuluyor. John Cooper Works modelleri için kırmızı tavan boyası da tercih edilebiliyor. Tüm bunlara ek olarak, Orijinal MINI Aksesuarları kapsamında Union Jack’ten Damalı Bayrak tasarımına kadar farklı stillerde tavan dekorları sunuluyor.

MINI Çok Renkli Tavan | MINI Türkiye

Kontrast boya seçeneklerinin Çok Renkli Tavan ile genişletilmesi, İngiltere’nin Oxford kentindeki MINI fabrikasında uygulanan yeni bir boyama tekniği ile mümkün hale geliyor. Fabrikada, uygun şekilde konfigüre edilen otomobillerin tavanına öncelikle hafif tondaki Pearly Aqua rengi uygulanıyor. Sonraki adımlarda tavanın ön bölümüne San Marino Blue ve arka bölümüne Jet Black renkleri uygulanarak Çok Renkli Tavanın tipik renk akışı elde ediliyor. Bu yenilikçi boyama işlemi, MINI’nin Oxford fabrikasındaki otomatik üretim prosesine tamamen entegre edilmiş bulunuyor. Bununla beraber, ortam koşullarındaki değişimler nedeniyle renk geçişinde hafif farklılıklar da ortaya çıkıyor ve bu sayede Çok Renkli Tavana sahip tüm MINI’ler fabrikada uygulanan boya işlemi ile en başından itibaren kendine özgü bir karaktere kavuşuyor.