MINI, Lovecraft ile iş birliği | MINI Türkiye

MINI x LOVERCRAFT

MINI, yeni fikirler ve güçlü iş birliği sayesinde kullanılmayan alanlara nasıl yeniden hayat verilebileceğini göstermek için yaratıcı bir proje olan Lovecraft ile iş birliğine imza atıyor. Münih Stachus’ta bulunan çok katlı eski bir mağazaya ait 25.000 metrekare alanda kültür, yaratıcılık ve #BIGLOVE ile dolu renkli ve canlı bir mekan yaratılıyor.
MINI, Münih'in merkezi Stachus'ta gerçekleştirdiği bu iş birliğiyle şehir yaşamının merkezinde yaratıcılık, kendini gerçekleştirme ve topluluk anlayışını hayata geçiriyor. Lovecraft projesiyle 8 kattan oluşan ve 25.000 metrekareden büyük bu açık alanda bir kültür ve sosyalleşme merkezi sunuluyor. Yaratıcı alan kullanımı felsefesiyle şehirde bir arada yaşama anlayışı doğrultusunda vizyoner bir mekan yaratılıyor. Uzun vadeli bir iş birliği kapsamında projeye desteğini sürdüren MINI, projenin şekillendirilmesinde aktif olarak yer alıyor.

Yaratıcı yeniden kullanım

Lovecraft halihazırda MINI’nin Münih’te gerçekleştirdiği geçici şehircilik iş birliğinin ikincisidir. MINI'nin 2021’de gerçekleştirdiği ve kalıcı bir iz bırakmayı başardığı bir diğer proje ise şu anda popüler bir buluşma yeri haline gelen Sugar Mountain projesi oldu. Bugünkü Lovecraft, eskiden Münih’in en büyük çok katlı mağazalarından biriydi. Eski alışveriş cenneti artık kültür amaçlı bir açık alana dönüştürülüyor.

Geniş katlardaki merkezi buluşma noktasını ise binanın ortasında yer alan yürüyen merdiven oluşturuyor. MINI tarafından yeniden tasarlanan ve binanın merkezi konumundaki bu yürüyen merdiven, sanatsal bir yapıya dönüşüyor ve katları eğlenceli bir stilde ahşap merdivenlerle birbirine bağlıyor. Parlak renkler ve tipografik unsurlarla yeniden hayat verilen tasarım, #BIGLOVE konseptini ve ziyaretçilerin bu özel mekânda keyfini çıkarabilecekleri çeşitli ilgi alanlarını temsil ediyor.

MINI, Lovecraft ile iş birliği | MINI Türkiye
MINI, Lovecraft ile iş birliği | MINI Türkiye

Bir Kültür ve Sosyalleşme Merkezi

Lovecraft’ta çeşitli ortak alanlar, bir yemek alanı ve toplantı salonu bulunuyor. Çeşitli kültürel etkinlikler, sergiler ve fuarlarla ziyaretçilerine zengin bir program sunması planlanıyor. Birlikte yaratma alanları, fikirlerin ve yeni projelerin ortak şekilde geliştirilmesi anlayışını teşvik ediyor. İki katta yer alan tam entegre hareket alanları futbol, masa tenisi ve kaykay gibi spor aktivitelerine olanak sağlıyor. Sıfır Atık Alanı ise gelecekte tamir etme, yeniden kullanma ve paylaşma fırsatları sunacak.
MINI, Lovecraft ile iş birliği | MINI Türkiye
Artırılmış gerçeklik ve çeşitli sanat projeleriyle tasarlanan pencere camlarında da görülebileceği gibi Lovecraft’ın pozitif enerjisi ve yaratıcılığı içten dışa bu kentsel alanın tamamına yansıtılmış durumda.
MINI, Lovecraft ile iş birliği | MINI Türkiye

MINI’yle özdeşleşen “yaratıcı alan kullanımının” bir örneğini oluşturan Münih’in merkezindeki bu buluşma yeri, iş birliğini ve geleceğin birlikte şekillendirilmesini temsil ediyor.

Ortak deneyimler ve düşüncelerin yanı sıra bir ekip olarak hayal kurma ve hareket etme yoluyla bu mekan, şehirli bir topluma kolektif bir gelecek vizyonu için alanlar sunuyor ve tüm ziyaretçileri heyecan verici bir deneyime davet ediyor. Bu anlamda MINI’nin vaadine sadık kalarak “İnsanların hayatlarını zenginleştirmek için bireyselliği canlandırıyor.”

MINI, Lovecraft ile iş birliği | MINI Türkiye

Lovecraft'ın Münih’in kalbindeki resmi açılışı 9 ve 10 Eylül’de gerçekleştirildi.

Lovecraft hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın: https://www.lovecraft- munich.com/