04 AĞUSTOS 2022

Tek yıldız, bol çizgi. Karşınızda Mini Paul Smith | MINI Türkiye

TEK YILDIZ, BOL ŞERİT. KARŞINIZDA PAUL SMITH.

Tek yıldız, bol çizgi. Karşınızda Mini Paul Smith

MINI ve Smith arasındaki ilişki, aslında bu ünlü iş birliğinden çok daha önce başladı. Ünlü tasarımcı daha önce kadın moda koleksiyonlarından birinde MINI'yi bir etek üzerinde motif olarak kullanmıştı. Gerçekten de, otomobili zamansız bir klasik olarak görmesiyle her zaman gurur duyduk.

Paul Smith'in o dönemde tasarladığı tek özel MINI modeli bu olmadı. Daha önce sınırlı sayıda üretilen “Paul Smith Blue” MINI modelinin arkasındaki isim de yine Paul Smith olmuştu. MINI Recharged Projesi kapsamında elektrikli MINI'ye dönüştürülmek üzere seçilmesiyle kısa süre önce şaşırtıcı bir şekilde öne çıkan bu otomobilden o dönemde 1.800 adet üretilmişti (İngiltere'de 300, Japonya'da 1.500).

Tek yıldız, bol çizgi. Karşınızda Mini Paul Smith

Smith, o zamandan beri MINI ile farklı iş birliklerine imza atmaya devam ediyor. Smith’in iş birliği kapsamındaki son çalışması olan MINI Strip ile otomobilin tanınırlığı korunarak sürdürülebilir bir versiyonunu yaratmak için bir MINI otomobili temel unsurlarına indirgendi.

Smith, 1999 yılındaki bu tasarım iş birliği için aynı zamanda oldukça farklı bir yaklaşım sergiledi. Bir moda tasarımcısı olarak Smith'in ana ilham kaynağı olarak kendi 1997 ilkbahar ve yaz koleksiyonundaki çizgileri kullanması şaşırtıcı olmadı.

Tek yıldız, bol çizgi. Karşınızda Mini Paul Smith

Bu özel tasarım otomobilde 26 farklı renkte 86 çizgi kullanılırken otomobilin uyumlu estetik tasarımı da korunuyor. Bu çok renkli görünüm otomobilin dış tasarımıyla kalmayıp otomobilin ilginç iç tasarımına da yansıyor. Torpido gözü ve bagaj kaplamalarında yer yer misket limonu yeşili rengini görüyoruz. Daha yakından ve dikkatli şekilde incelendiğinde, İngiliz şirketi Smiths tarafından yapılan göstergelerdeki logoların da “Paul Smith” olarak değiştirildiği görülebiliyor.

Tek yıldız, bol çizgi. Karşınızda Mini Paul Smith

Otomobil ilk olarak Tokyo Otomobil Fuarı’nda sunuldu. Yıl dönümümüz için otomobil tasarımı iş birliği yaptığımız isimlerden biri olan süper model Kate Moss’a bu tasarım hakkında ne düşündüğü sorulduğunda, kısa ve öz şekilde “tam bir Paul Smith tasarımı” cevabını verdi. Biz de kendisine katılıyoruz.