MINI Cooper Austın Powers | MINI Türkiye

MINI COOPER AUSTIN POWERS.

2001 model Union Jack tasarımlı MINI Cooper, yönetmenliğini Mike Myers’ın yaptığı parodi niteliğindeki "Austin Powers in Goldmember" adlı casus filminde sahneye çıktı ve bu ilk sinema deneyimiyle dünyayı kasıp kavurdu. Şimdi bu benzersiz otomobile daha yakından bakalım.
MINI Cooper Austın Powers | MINI Türkiye

Yüzyılın başında, Austin Powers filmleri kültürel bir fenomen haline geldi. James Bond parodileri, casusluğu tiye almanın yanı sıra esas filme muzipçe de olsa saygı niteliğindeydi.

İlk film, 90’lı yılların ortalarında dünyayı ve Amerika Birleşik Devletleri’ni kasıp kavuran ve her şeyden önce İngilizliği vurgulayan müzikal ve kültürel bir akım olan Britpop'un en parlak döneminde çekildi.

İlk Austin Powers filminin büyük bir başarı yakalayarak iki devam filminin çekilmesi şaşırtıcı değildi. İngilizliğin global bir sembolü olan MINI’nin bu filmlerden birinde yer alması kaçınılmazdı. Asıl soru MINI’nin bu filmlerden birinde boy gösterip göstermeyeceğinden çok, bunun ne zaman gerçekleşeceğiydi.

MINI Cooper Austın Powers | MINI Türkiye
AJAN, OTOMOBİLİ BİR MINI Mİ?
Austin Powers
DOSTUM, OTOMOBİLİN BOYUTU DEĞİL NASIL KULLANILDIĞI ÖNEMLİ.
Nigel Powers

Tüm gövdesi dev bir Union Jack (İngiliz Bayrağı) ile kaplanan özel üretim, 2001 model bir MINI Cooper, nihayet 2002 yılında “Austin Powers in Goldmember” filmleri serisinin üçüncüsünde boy gösterdi. Otomobil Austin Powers ile özdeşleşse de filmde, aslında kendisi de gizli bir ajan olan babası Nigel’e aitti. Baba karakterini canlandıran isim ise 1969 yapımı İtalyan İşi filminde tüm zamanların efsanevi kovalamaca sahnelerinden birine imza atarak Mini otomobillerin dünya çapında üne kavuşmasını sağlayan Michael Caine’den başkası değildi.

Goldmember’da, kahramanlarımız filmin kötü adamının peşindeyken MINI birden sahneye girer ve otomobil bir MINI kadar iddialı olan şu klasik diyalogla tanıtılır:

Austin Powers: “Ajan, otomobilin bir MINI mi?"

Nigel Powers: “Dostum, otomobilin boyutu değil nasıl kullanıldığı önemli.”

MINI Cooper Austın Powers | MINI Türkiye
MINI Cooper Austın Powers | MINI Türkiye

Bu diyaloğu Tokyo sokaklarında heyecan verici bir kovalamaca sahnesi izledi. Bu sahne MINI'nin özgün stili ve karakterini ön plana çıkarmak için harika bir fırsat sundu. Otomobilin plakası “GR8 SHAG” şüphesiz akılda yer edecek cinstendi.

MINI, filmin ilerleyen sahnelerinde pratik bir “Denizaltı Modu” düğmesiyle bir denizaltı otomobiline dönüşüyor. Bu özellik muhtemelen yakın zamanda seri üretim MINI modellerine gelmeyecek.

Austin Powers 3 filmindeki MINI sahnelerinde dikkatli izleyicilerin gözünden kaçmamış olabilecek detaylardan biri de otomobilin direksiyonunun solda olmasıydı. Filmin sahneleri direksiyonun sağ tarafta olduğu Japonya’da çekilmiş ve otomobil bir İngiliz gizli ajanına ait olsa da, filmde kullanılan bu eşsiz otomobilin direksiyonu kokpitin sağ tarafında değil sol tarafındaydı.

Filmdeki sınırlı ekran süresine rağmen MINI Cooper “Austin Powers” modeli, anında bir ikon haline geldi; öyle ki Oxford’daki MINI fabrikasının 100. yıl kutlamalarında en çok ilgi toplayan model oldu.

MINI Cooper Austın Powers | MINI Türkiye

MINI ONE-OFF SERİSİ.

Geçmişimiz özel yapım otomobillerden oluşan uzun bir listeye sahip. İster filmler ya da faydalı amaçlar doğrultusunda üretilmiş olsun ister tüm dünyaya MINI'nin kişiliğinin farklı yönlerini göstermek üzere ünlüler tarafından tasarlanmış olsun, her birini eşit düzeyde seviyoruz. Bu nedenle bu otomobillerin geçmişlerini hatırlayarak benzersiz hikayelerini paylaşmak istedik.

Serideki diğer otomobillere göz atın.

Siyahtan daha siyah MINI Calvin Klein.

Kate Moss’un özel olarak tasarladığı Klasik Mini Kate Moss.

Mr. Bean'in efsanevi, süpürgeyle kullanılan Mini'si.

David Bowie tarafından tasarlanan parlak Mini.

Unutulmaz, şekil değiştiren Mini Wildgoose motorlu karavan.

En şık, Batman'den ilham alan pembe Mini, Mini Dondurma Aracı.

MINI Cooper S XXL.

MINI Cooper Austın Powers | MINI Türkiye