MINI Cooper S Model Bir Limuzin | MINI Türkiye

MINI COOPER S MODEL BİR LİMUZİN. HEM DE JAKUZİLİ. BAŞKA SÖZE GEREK YOK.

MINI’nin bakışları üzerinde toplamasına alışkın olsak da, 2004 yılında gazetelerin birinci sayfalarında boy gösteren, MINI Cooper S XXL olarak da bilinen MINI Cooper S Limousine gibi çok az özel modelimiz oldu. Arka kısımda bulunan jakuzi, 6,3 metre uzunluğundaki bu gösterişli limuzinle ilgili sıra dışı detaylardan yalnızca biriydi. Bu unutulmaz gösterim otomobiline daha yakından bakalım.
MINI Cooper S Model Bir Limuzin | MINI Türkiye

Olimpiyatlarda rekorlar kırıldığı için biz de doğal olarak böyle bir ortamda, basın mensupları ve otomobil tutkunlarına ağızları açık bırakacak, eşine az rastlanır bir otomobil sunmak istedik. Atina Yaz Olimpiyatları sırasında operasyon üssümüz haline gelen Galea Club’da harika bir gösteriye imza attık. 21 kişinin bir MINI’ye sığmayı başarmasıyla bu kompakt otomobilin şimdiye kadar taşıdığı en çok kişi sayısına ulaşarak dünya rekoru kırdık. Ancak katılımcıların o yaz göreceği en sıra dışı şey, bununla sınırlı değildi.

Birlikte, tüm dünyanın “Gözlerime inanamıyorum!” diyerek tepki verdiği özel üretim bir gösterim otomobili olan MINI Cooper S XXL’ın içine bir göz atalım. Bu otomobil tamamen gerçekti ve jakuzili, uzun bir limuzinden çok daha fazlasıydı. Orijinal uzunluğu 3,655 m olan 2004 model bir MINI Cooper S, uzatılarak 6,3 metre uzunluğundaki devasa bir limuzine dönüştürüldü. Los Angeles’ta uzman bir karoser üreticisi tarafından üretilen otomobilin ekstra gövde uzunluğuna uygun hale getirilmesi için MINI XXL, iki ilave tekerleğin yer aldığı üçüncü bir arka aksla desteklendi. Böylece MINI Limousine’in toplam tekerlek sayısı 6’ya çıktı. Ayrıca bir John Cooper Works Tuning Kiti ile donatılan otomobil için baştan çıkarıcı bir kırmızı gövde rengi tercih edildi.

MINI Cooper S Model Bir Limuzin | MINI Türkiye

Otomobilin en dikkat çeken özelliği, hiç şüphesiz arka bölümüne entegre edilen jakuzi oldu. Çift kişilik jakuzi, Yunanistan’ın yaz sıcağında serinlemek için mükemmel bir fırsat sundu. Tasarımında işlevsellikten de ödün verilmeyen limuzinin jakuzisi, kullanılmadığında kolayca kapatılabiliyor ve içindeki su da yalnızca tıpası çekilerek kolayca boşaltılabiliyordu.

Ancak MINI Cooper S XXL'in içinde sizi bekleyen başka sürprizler de vardı. İç kısımda, sürücü kabini için hareketli bir bölme görevi de gören, katlanabilir, düz ekran bir TV bulunuyordu. Çünkü bir MINI limuzinindeyseniz, gizlilik sağlayan bir ekranının bile bir duvardan biraz daha heyecan verici olması gerekir! Arkanıza yaslanıp rahatladıktan sonra, entegre DVD oynatıcı, CD ve radyo seçenekleriyle kaliteli eğlencenin keyfini çıkarabiliyordunuz. Ayrıca arka bölümde bulunan telefon sayesinde yolcular sürücü ile iletişim kurabiliyordu. Tabii ki böyle eğlenceli bir limuzin, açılır tavan olmadan tamamlanmış sayılmazdı ve elbette limuzinde bu detay da mevcuttu.

MINI Cooper S Model Bir Limuzin | MINI Türkiye
MINI Cooper S Model Bir Limuzin | MINI Türkiye
MINI Cooper S Model Bir Limuzin | MINI Türkiye
MINI Cooper S Model Bir Limuzin | MINI Türkiye
Bu özel yapım otomobil, ilk kez sergilendiği tarihten Ağustos 2004'ün sonuna kadar başka yerlerde de boy göstermeye devam etti. Ardından Avrupa ve Asya turuna çıktı. Kesin olan tek şey, bu otomobili görenlerin onu bir daha unutmayacak olmasıydı.
MINI Cooper S Model Bir Limuzin | MINI Türkiye
MINI Cooper S Model Bir Limuzin | MINI Türkiye

MINI ONE-OFF SERİSİ.

Geçmişimiz özel yapım otomobillerden oluşan uzun bir listeye sahip. İster filmler ya da faydalı amaçlar doğrultusunda üretilmiş olsun ister tüm dünyaya MINI'nin kişiliğinin farklı yönlerini göstermek üzere ünlüler tarafından tasarlanmış olsun, her birini eşit düzeyde seviyoruz. Bu nedenle bu otomobillerin geçmişlerini hatırlayarak benzersiz hikayelerini paylaşmak istedik.

Serideki diğer otomobillere göz atın:

Havalı Union Jack tasarımlı MINI Cooper Austin Powers.

Siyahtan daha siyah MINI Calvin Klein.

Kate Moss’un özel olarak tasarladığı Klasik Mini Kate Moss. 

Mr. Bean'in efsanevi, süpürgeyle kullanılan Mini'si.

David Bowie tarafından tasarlanan parlak Mini.

Unutulmaz, şekil değiştiren Mini Wildgoose motorlu karavan.

En şık, Batman'den ilham alan pembe Mini, Mini Dondurma Aracı. 

MINI Cooper S XXL.

Tek yıldız, bol çizgi. MINI Paul Smith.

MINI Cooper S Model Bir Limuzin | MINI Türkiye